Blogindító bejegyzés

Tisztelt Olvasónk!

Új blogot indítunk német nyelvterületre vonatkozó üzletfejlesztés témában.

Az Ungarnconsulting Kft szakértői csapataként több éves tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen, gazdasági diplomát szereztünk és több évet dolgoztunk Németországban, illetve Ausztriában.

Célunk az érdeklődők tájékoztatása, információk nyújtása a Németországban és Ausztriában történő üzletfejlesztéssel kapcsolatban. Szeretnénk gyakorlati fogásokat, hasznos trükköket, lehetséges buktatókat bemutatni az érdeklődő cégvezetőknek, üzletfejlesztési területen dolgozó szakembereknek.

magyar-nemet_zaszlo_ungarnconsulting.jpg

 

A blog logikai tagolása:

Tartalmilag három nagyobb gondolati részre osztjuk témáinkat (aztán majd természetesen kiderül, mennyire tudjuk / akarjuk tartani ezeket a korlátokat):

 

Első rész: gazdasági, kereskedelmi témák és gyakorlati üzletfejlesztési kérdések

Az első részben a DACH-régiót (német nyelvű országok: Németország, Ausztria, Svájc) érintő gazdasági és kereskedelmi kérdésekkel foglalkozunk, beleértve a makrogazdasági kérdéseket és az operatívabb, konkrét üzletfejlesztéshez tartozó kérdéseket. (pl. hogyan készítsük fel cégünket a német és osztrák piacra, hogyan készítsük el német nyelvű marketing- és promóciós anyagainkat, hogyan mérjük fel a piacot, a versenytársakat, hogyan építsünk adatbázist, hogyan keressük meg az adatbázisunkban szereplő potenciális partnereket, hogyan építsünk ki hosszú távú üzleti kapcsolatokat német partnerekkel stb.

berlin_brandenburgi_kapu_ungarnconsulting.jpg

 

Bemutatjuk mindazokat gyakorlati fogásokat, amelyekkel évtizedes nemzetközi gyakorlatunkban alkalmazunk és megvilágítjuk a lehetséges buktatókat. Az elmúlt években több, mint ötven alkalommal szerveztünk nemzetközi rendezvényeket itthon és külföldön (tematikus üzleti kézfogók, nemzetközi vásárok, tréningek, üzleti roadshow-k), szeretnénk leírni az olvasóknak az összegyűlt tapasztalatokat. Havi szinten több száz, esetenként több ezer osztrák és német céget keresünk meg partnereink megbízásából, rengeteg tapasztalatunk van ezekből a projektekből, melyeket szívesen megosztunk Önökkel / Veletek.

Szintén ebben a részben reflektálunk németországi és ausztriai gazdasági történésekre.  Gyakorlatilag minden olyan témát ebben a részben tervezünk bemutatni, ami egy német nyelvterület iránt érdeklődő üzletfejlesztőt érdekelhet.

becs_operahaz_ungarnconsulting.jpg

 

Második rész: Németország és Ausztria gazdaságához, történelméhez lazábban kapcsolódó cikkek

A második részben a célterület gazdaságához, üzleti életéhez, illetve történelméhez tartozó témákat tervezünk feldolgozni könnyedebb, olvasmányos formában. Célunk a régió iráni érdeklődés elmélyítése, háttérinformációk nyújtása, nem utolsósorban a szórakoztatás. Olyan témákat tervezünk feldolgozni, mint pl. a Hanza-szövetség gazdasági jelentősége, a középkori német vásárok története, a ’47-ben megszűnt (megszüntetett) porosz állam, a Keleti-Tenger medencéjének gazdasága, a német szigetek, az afrikai német gyarmatok, de ugyanígy szeretnénk bemutatni Önöknek / Nektek érdekesebb német cégeket, üzletembereket stb. Remélhetőleg lesz fogadókészség azokra a bejegyzésekre is, amelyek bemutatják, hogy az ideológiai különbségek ellenére hogyan alakult a a XX. század második felében a két német állam bilaterális kereskedelme, vagy éppen hogyan kereskedtek a németek az angolokkal a II. világháború alatt. (Igen, a németek az angolokkal, a világháború alatt…)  

 

Harmadik rész: rövid bejegyzések, ebéd utáni kávé mellé :)

A harmadik blokkban pedig olyan könnyebb témákat osztunk meg rövidebb formában (pl. cikkeket, impressziókat, érdekes képeket, diákat és videókat), amelyeket valamiért érdekesnek tartunk, ezek megtekintése max. 1-2 percet vesz igénybe.

 

A bejegyzéseket vegyesen készítjük elő, mennyiségi vállalását nem szívesen teszünk (hiszen az erre fordítható idő fordítottan arányos egyéb projektjeinkből fakadó elfoglaltságainkkal.)

Szeretnénk a fenti témák iránt érdeklődőket egyfajta szakmai műhelyként virtuálisan összefogni. Kifejezetten kerüljük az aktuálpolitikai témákat (legalábbis a hazai vonatkozásúakat) és bízunk benne, hogy a hozzászólások, megjegyzések is megmaradnak kulturált formában.

Mindenféle visszajelzést, témajavaslatot, illetve visszajelzést örömmel veszünk!

Jó olvasást kívánunk!

Ungarnconsulting szerkesztőség