Üzletfejlesztés német nyelvterületen

2022.aug.08.
Írta: competitive intelligence Szólj hozzá!

Osztrák gazdaság: felkészülés a legrosszabb szcenárióra

Osztrák közgazdászok felvázoltak egy (illetve több) lehetséges jövőképet az osztrák gazdaságra vonatkozóan a gázstop, a háború, a világjárvány és az ellátási láncok problémái által meghatározott koordinátarendszerben

Tovább

2022: Nehéz év az osztrák kiskereskedelem számára

A magas élelmiszerárak és az egyre borúsabb fogyasztói légkör valószínűleg lassítja az osztrák kiskereskedelmet a következő hónapokban. A Bank Austria iparági jelentése szerint a 2021-es árbevétel erős, 2,8%-os növekedése után a kiskereskedelem az idén valamivel több, mint 1 százalékos reálnövekedést fog elérni. Főleg az élelmiszer-kereskedelmen kívüli alágazatok lassulnak az előző évhez képest.

Tovább

Külgazdasági értekezlet - kapcsolatépítési lehetőség exportpiacokkal kapcsolatban

Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre 2022. június 29. - július 1. között a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében a Külgazdasági értekezlet.

Tovább

Kirobbanó formában az osztrák gazdaság - legalábbis a háború kitörése előtt

Ausztria gazdasági teljesítménye februárban ismét meghaladta a válság előtti szintet. A negyedik lezárás által leginkább sújtott ágazatokban az utóbbi időben jelentősen javultak a kilátások, különösen a szállásadás és a gasztronómia területén. A nemrég megjelent WIFO-felmérés eredményeiből szemezgettünk.

Fontos megjegyzés: a felmérés még a háború kitörése előtt készült!

Tovább
süti beállítások módosítása