Rendezvénybeszámoló

20231010_1531045.jpgKiváló hangulatban és nagy érdeklődés mellett zajlott október 10-én a PP Konferenciaközpont legutóbbi rendezvénye, ahol az érdeklődő cégek képviselőit Ausztriára vonatkozó befektetési ötletekkel, tanácsokkal látták el a szakértők, köztük blogunk alapítója, dr. Csordás Ferenc Károly is.

 

Mintegy nyolcban fő részvételével zajlott le a Piac és Profit osztrák-magyar üzleti találkozója, melynek ezúttal a Raiffeisen Bank adott otthont. Az üzleti találkozó vendéglátója az osztrák befektetési tanácsadó, Ecoplus GmbH volt, de hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődő magyar vállalatokat dr. Tefner Nóra Borbála, a Bécsi Magyar Nagykövetség külgazdasági attaséja, Jakob Cencic, az Austrian Business Agency (ABA) vezető munkatársa, valamint az Ungarnconsulting Kft ügyvezetője, dr. Csordás Ferenc Károly is, aki a saját gyakorlati tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel. A nürnbergi székhelyű, de Ausztriába készülő ügyfeleket is kiszolgáló NZP Nagy ügyvédi iroda pedig az osztrák cégalapítás jogi kereteiről, kérdéseiről tartott egy hasznos összefoglalót az érdeklődőknek.

 img_5895_1.jpeg

dr. Csordás Ferenc Károly, az Ungarnconsulting Kft ügyvezetője előadás közben

Az előadásokat követően a szakértők egy kerekasztal beszélgetés keretében is véleményt formáltak több szakmai témában, illetve megválaszolták az érdeklődők kérdéseit, majd a végén lehetőség volt a résztvevő cégek rövid bemutatkozására és kötetlen networkingre is. A mintegy nyolcvan résztvevő között meglepően sokan képviselték a K+F szektort, de több szolgáltató, és még egy pálinkafőző berendezéseket gyártó cég is tervezi a nyugati szomszédunk piacára való kilépést.