Dr. Csordás Ferenc Károly a Magyar-Bajor Baráti Társaság új elnök-főtitkára

Új elnököt választott a 30 éve működő Magyar-Bajor Barát Társaság.

Múlt héten került megrendezésre a Magyar-Bajor Baráti Társaság évi rendes Közgyűlése a fővárosi Honvéd Kulturális Központban, melyen a tagok szép számmal képviseltették magukat. Jelen voltak többek között a hazai diplomáciai élet korábbi jeles szereplői: volt németországi nagykövetek és kereskedelmi attasék, magyar-bajor vállalatok volt és jelenlegi vezetői, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium Németországért felelős főosztályvezető asszonya.

mbbt_logo.png

A Közgyűlés keretében tisztújításra is sor került, mivel a Társaság elnöke, dr. Hollósi Mihály, korábbi müncheni kereskedelmi attasé és nem mellesleg vietnámi békefenntartó veterán, huszonöt év után leköszönt elnöki posztjáról.

A Társaság jelölőbizottsága dr. Csordás Ferenc Károly főtitkárt (az Ungarnconsulting Kft. ügyvezetőjét és blogunk szerkesztőjét) jelölte az elnöki pozícióra, amelyet a Közgyűlés elfogadott és egyhangúlag meg is szavazott.

csfk_mbbt.jpg

Dr. Csordás Ferenc Károly elnöki köszöntőjében megköszönte a tagok bizalmát, és felvázolta a Társaság vezetésével kapcsolatos terveit és elképzeléseit. A jelenlegi irányvonal fenntartása mellett szeretné magyar-bajor, illetve magyar-német gazdasági, kulturális és társadalmi szervezetekkel felvenni a kapcsolatot, erősíteni az eddigi párbeszédet, elősegíteni különböző bajor szervezetekkel a további gazdasági és kulturális kapcsolatok kialakítását és ápolását.

Amennyiben érdekli Önt a Magyar-Bajor Baráti Társaság munkája, illetve érdeklődik a magyar-bajor gazdasági és kulturális kapcsolatok iránt, esetleg csatlakozna a Társasághoz, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeinken!