Németországi kapcsolatépítés cégekkel, ipari kamarával és tartományi miniszterelnökkel

leipzig.pngA németországi kapcsolatfejlesztés, valamint a üzleti kapcsoltaink továbbfejlesztése céljából Berlinben és Lipcsében folytatott tárgyalásokat dr. Csordás Ferenc Károly, az Ungarnconsulting Kft. ügyvezetője, valamint dr. Dóka Milán, cégünk senior üzletfejlesztési és stratégiai managere.

ihk_leipzig_2.pngA négy napos németországi út során cégünk tárgyalásokat folytatott a lipcsei Kereskedelmi és Iparkamara (IHK Leipzig) nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatójával, Matthias Feige úrral. (Feige urat még a korábbi torgaui néemt és kelet-európai cégeket összekötő üzleti találkozó-sorozat révén ismerjük, melynek az Ungarnconsulting is társszervezője) A tárgyalások során áttekintettük, hogy az Ungarnconsulting magyar partnereinek milyen lehetőségei vannak a szászországi német vállalatokkal való együttműködésben, elsősorban a fém- és műanyagipari, illetve egyéb technológiai és IT-vállalatokra koncentrálva. A lipcsei kamarával egyeztetve a jövőben megnyílik a lehetőség arra is, hogy magyar cégeknek szervezhessünk üzleti utakat Szászországba, ahol a helyi cégekkel a Kamara közreműködésével lesz lehetőség a kapcsolatteremtésre. (Akit érdekel, hogy a lipcsei Kamara nemzetközi igazgatója hogyan látja a nemzetközi gazdasági helyzetet, itt olvashat egy részletes német nyelvű elemzést Feige úr tollából.)

Csapatunk ezen kívül tárgyalt több berlini ipari vállalattal és gazdasági szakértővel, valamint meglátogatta a Berlini Magyar Nagykövetséget is. Ezen tárgyalások célja cégünk németországi gazdasági kapcsolatainak bővítése, valamint egy jövőben a német fővárosban tervezett Ungarnconsulting kapcsolattartó iroda megnyitásához kapcsolódó felmérés volt. Egy németországi képviselet nyitása nyilvánvalóan nagyban segíteni az üzletfejlesztést, illetve a kapcsolattartást a meglévő és jövőbeli németországi partnercégekkel.

ihk_leipzig_1.png

A lipcsei Industrie- und Handelskammer impozáns épülete (saját felvétel)

Programunk zárásaként egy zárt körű beszélgetésen vehettünk részt Michael Kretschmerrel, Szászország miniszterelnökével. A beszélgetésen lehetőségünk volt tágabb képet kapni Németország aktuálpolitikai, és ami számunkra még fontosabb, gazdasági helyzetéről is.

michel_kretschmer_1.png

Beszélgetés Michael Kretschmer úrral, Szászország miniszterelnökével (saját felvétel)

A jövőben – a nyár folyamán illetve ősszel - több hasonló üzleti utat is tervezünk Berlinbe, illetve Bajorországba is, melyeknek szintén a szolgáltatásaink magasabb szintűvé tétele a célja, amihez tovább szeretnénk fejleszteni német üzleti és gazdasági kapcsolatainkat.

facebook-logo-966bbfbc34-seeklogo_com.pngSzakmai hírekért, újdonságokért, programajánlókért, üzletfejlesztéssel, német & osztrák piacralépéssel kapcsolatos hírekért kövessen minket a Facebookon is!