A DUIHK 27. Konjunktúra-felmérése legfontosabb eredményeinek bemutatása

Május 6-án mutatták be Varga Mihály pénzügyminiszter jelenlétében a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara konjunktúrafelmérésének eredményeit, amelynek legfontosabb pontjait a fenti videó ismerteti.

Dirk Wölfer, a DUIHK kommunikációs osztályvezetője prezentációjában részletesen bemutatja a megkérdezett cégek és cégvezetők gazdasági helyzetre, munkaerőpiacra, befektetői környezetre vonatkozó tapasztalatait és várakozásait, értelemszerűen bemutatásra kerül a Covid-19 járvány hatása a tagvállalatokra, illetve ezen cégek beszállítóira.


Wölfer úr bemutatja, hogy a megkérdezett hazai cégek válaszai mennyiben hasonlóak vagy különböznek a többi régiós eredménytől, hogyan alakulnak a hazai cégek régiós, illetve Magyarországra vonatkozó gazdasági elvárásai, illetve a saját üzleti lehetőségeinek megítélése.


Külön kitér a globális beszállítói láncok esetleges változására, esetleges új beszállítói lehetőségek kialakítására, ezek elméleti és gyakorlati lehetőségeivel blogunkban is fogunk majd részletesen foglalkozni.

A konjunktúrafelmérés eredményeire Varga Mihály pénzügyminiszter reagál részletesen.