Üzletfejlesztés német nyelvterületen

2023.máj.26.
Írta: competitive intelligence 1 komment

A „téli félévet” recesszióval zárta a német gazdaság, a vállalati várakozások visszafogottak

 A Szövetségi Statisztikai Hivatal a pünkösdi ünnepek előtt nyilvánosságra hozott közleményében – csalódást keltő módon – lefelé korrigálta a német gazdaság első negyedévi fejlődésére vonatkozó első, április végén közzétett adatait.  

Tovább

Német ipar: újabb ipari forradalomra van szükség vagy inkább az ipar leépítésére?

A világhírű német stratégiai, marketing és árképzési tanácsadó dr. Hermann Simon szerint a német gazdaságnak nem kell félnie az ipar leépítésétől vagy leépülésétől, és sokkal inkább ez az út a jövő felé, mint egy újabb ipari forradalom.

Tovább

Smart city index - hol vannak a német városok?

A nagy múltú svájci és szingapúri kutatóintézmény, az IMD egy húszezer fővel készült kutatás alapján azt vizsgálta, hogy a városok milyen mértékben tudják a lakosaik életminőségeit javítani a digitalizáció és a technológia segítségével. Az így készült Smart City Indexet a svájci főváros vezeti,…

Tovább

Magyar-német gazdasági kapcsolatok - díjmentes online rendezvény

Németország gazdasági helyzete és a magyar-német gazdasági kapcsolatok az európai kihívások árnyékában – ezzel a címmel szervez online szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Nemzetközi Gazdaság Szakosztálya 2023. május 24-én, szerdán 14 órától az MKT YouTube-csatornáján és Webex-en.

Tovább

Ezek a legvonzóbb települések Németországban befektetési és cégalapítási szempontból

A Die Deutsche Wirtschaft összeállította szokásos negyedéves település-rangsorát, melyből kiderül, hogy a legfontosabb német vállalatok számára melyek a legideálisabb helyszínek Németországban befektetési, illetve cégalapítási szempontok szerint. Az élmezőnyben nincs változás, azonban a top 10-et…

Tovább

Rendezvényajánló: Magyar - bajor üzleti lehetőségek

A Piac & Profit konferenciát szervez magyar-bajor üzleti kapcsolatok témában, amelyen blogunk szerzője és szerkesztője, dr. Csordás Ferenc Károly is előadást tart. Előadásának témája a bajorországi gazdasági környezet és bajor üzleti lehetőségek hazai vállalkozások számára.

Tovább

Mérsékelt optimizmus jellemzi a világ országaiban tevékenykedő német érdekeltségű vállalatokat

A világ országaiban működő német érdekeltségű kamarai szervezetek ez év tavaszán ismét elkészítették az állomáshelyükön működő német érdekeltségű vállalatok aktuális helyzetmegítéléséről, üzleti kilátásairól, továbbá beruházási és foglalkoztatási terveiről szóló konjunktúra-jelentést.

Tovább

Felmérés a német iparvállalatok külföldi beruházási szándékairól

A német ipari és kereskedelmi kamarák 1.800, a nemzetközi gazdasági kapcsolatokban aktív szerepet vállaló iparvállalat körében ez évben is elkészítették a német ipar külföldi befektetési szándékairól szóló felmérésüket, melynek eredményeit a kamarai szövetség (DIHK) április közepén hozta…

Tovább
süti beállítások módosítása