A nürnbergi régió cégei Németország legjobb munkaadói között vannak

Kézzel Tart Németország Lobogója Egy Megnyitott Ablak Háttér Kék Silhouette — Stock FotóA kölni székhelyű ServiceValue piackutató vállalat a Die Welt magazinnal közösen 2023-ban is elkészítette értékelését, hogy melyek Németország legvonzóbb munkahelyei. A Nürnberg és környéki cégek különösen jól teljesítettek a felmérésben, tovább öregbítve Frankföld hírnevét.

A tanulmány egy lakossági felmérésen alapul, amelyben több mint 728 ezer állampolgár vett részt, akik nem feltétlenül csak a vállalatok dolgozóiból kerültek ki. A 3895 vizsgált vállalat a szolgáltatási, kereskedelmi és ipari szektorból kerültek ki, és a felmérésben a munkáltatói imázsukat és vonzerejüket értékelték.

A válaszadók egy egytől ötig terjedő skálán tudták a cégeket különböző szempontok alapján értékelni, és a német sajátosságoknak megfelelően az egyes értékelés a legjobb, míg az ötös a legrosszabb. Az így kapott eredmények súlyozatlan átlaga határozta meg a rangsorban elfoglalt pozíciót, három gazdasági szektorra, a kereskedelemre, a szolgáltatásokra és az iparra bontva.

Old Town, Nürnberg, Németország — Stock FotóNürnberg, Németország. A fotó illusztráció, forrás: Depositphotos

Az ipari szektor legvonzóbb munkáltatói között ott van a nürnbergi gyógyszeripari cég, a Novartis, mely bekerült az országos top tízbe is, a maga 2,49-es értékelésével. A legjobbak között vannak még a régióból az erlangeni Siemens Healthineers, mely az anyacég orvostechnológiai eszközöket gyártó leánya, a legendás herzogenaurachi testvérek sportszeróriásai, az Adidas és Puma, valamint a Nürnberg külvárosában lévő írószergyártó, a Faber-Castell is. Az országos listát egyébként a stuttgarti Porsche vezeti, megelőzve a jénai Jenoptik optikai cégcsoportot.

A kereskedelmi szektorban a frank rottendorfi S. Oliver érte el a régió legjobb eredményét, hiszen országosan az Otto divatkereskedő cégcsoporttal holtversenyben a második, az élelmiszeróriás REWE előtt.

A szolgáltató szektorban szintén nem panaszkodhat Frankenland, hiszen a vállalati szoftvereket nyújtó nürnbergi Datev bekerült az ország legjobb 10 kereskedelmi vállalata közé, és szintén a legjobbak között van a coburgi Huk-Coburg biztosító, valamint a nürnbergi Nürnberger Versicherung biztosítási vállalat is. Az országos listát ebben a szektorban egyébként a biztosítók uralják, az Allianz vezetésével, de a top 10-ben ott van még a szintén biztosítási szolgáltatásokat is nyújtó ING, Generali ADAC hármas is.

Akit a teljes lista érdekel, az megtalálja az alábbi linken.

 

Az összefoglalót dr. Dóka Milán a németországi és ausztriai üzletfejlesztéssel foglalkozó, Ungarnconsulting-cégcsoporthoz tartozó Savaria BVH GmbH senior üzletfejlesztési és stratégiai menedzsere, a nürnbergi székhelyünk vezetője készítette.

facebook-logo-966bbfbc34-seeklogo_com.pngSzakmai hírekért, újdonságokért, programajánlókért, üzletfejlesztéssel, német & osztrák piacralépéssel kapcsolatos hírekért kövessen minket a Facebookon is!