Az osztrákok átlagosan 360 eurót terveznek költeni karácsonyi ajándékokra

Az osztrákok átlagosan kevesebbet költenek karácsonykor, mint az amerikaiak, de mennyit költenek ajándékokra?

depositphotos_88807692-stock-photo-close-up-of-santa-claus.jpg

A fotó illusztráció.

Korábbi bejegyzésünkben a németek ajándékvásárlási szokásairól írtunk, a cikk itt érhető el.

Az osztrákok körülbelül kilenc százalékkal költenek kevesebbet idén karácsonyi ajándékokra, mint tavaly, mivel a háztartások költségvetése csökkent. Az Egyesült Államok Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetségének előrejelzése szerint az amerikaiak 2023-ban körülbelül 460 eurót költenek szeretteiknek szánt ajándékokra - körülbelül 100 euróval többet, mint az osztrákok.

Ezzel szemben a britek azt tervezik, hogy a tavalyi évhez képest mintegy 40 százalékkal növelik karácsonyi ajándékkiadásaikat, várhatóan körülbelül 700 eurót költenek majd a meglepetésekre. A kanadaiak nem sokkal maradnak el, a Kanadai Kiskereskedelmi Tanács átlagosan körülbelül 650 euró / fő összeget jósol.

Az osztrákok általában sokkal kevesebbet költenek karácsonykor, mint amihez az angol nyelvű országokban élő emberek hozzászoktak – és idén még kevesebbet szándékoznak költeni. Az osztrákok fele azt mondja, hogy kevesebbet tervez költeni ebben az évben, mint tavaly.

Eközben az osztrák fogyasztók egyharmada azt mondja, hogy ugyanannyit fog költeni, és ellensúlyozni fogja az áremelkedéseket azzal, hogy több kupont és kedvezményt használ – vagy figyelemmel kíséri az akciókat. Mindössze 2,5 százalék nyilatkozott úgy, hogy idén több pénzt tervez költeni karácsonyra.

 depositphotos_168344410-stock-photo-unrecognizable-woman-in-front-of.jpg

A fotó illusztráció. Forrás

Mit szoktak vásárolni az osztrákok?

Az osztrákok leggyakrabban ajándékutalványokat adnak egymásnak, Ausztriában az emberek 41 százaléka vásárol ilyet. Mintegy 30 százalékuk vásárol játékokat, míg az emberek körülbelül 27 százaléka édes finomságokat, például csokoládét vagy készpénzt ad ajándékba.

Körülbelül 25 százalékuk vásárol ruhát, kozmetikumot vagy könyvet.

Végül az emberek mintegy 17 százaléka vásárol személyre szabott tárgyakat, például fotóalbumokat vagy gravírozott ékszereket.

 

 A cikk forrása

 

  facebook-logo-966bbfbc34-seeklogo_com.pngSzakmai hírekért, újdonságokért, programajánlókért, üzletfejlesztéssel, német & osztrák piacralépéssel kapcsolatos hírekért kövessen minket a Facebookon is!