Ausztriában található Európa legrégebbi étterme

Európa legrégebbi étterme, a St.Peter Stiftskulinarium több, mint 1200 éve működik Ausztria Salzburg tartományában. 

bu_pra_stube_2020_winter_a-la-carte-1-1-1536x1024.jpg

"Polgári szalon" - 24 fő befogadására alkalmas. Forrás

Az éttermet először 803-ból származó történelmi dokumentumok említik, ezzel megszerezve Európa legrégebbi éttermének címét. A St. Peter Stiftskulinarium tizenegy egyedileg berendezett és különálló étkezőből áll, mely a Szent Péter-apátság komplexumában található, s mindegyiknek megvan a maga lenyűgöző története. Akár a belső udvaron található szabadtéri társalgóban, akár a Barokk Csarnok ünnepi hangulatában, vagy a Richardstube – a kolostor egykori borospincéjének – elegáns hangulatában találja magát, minden alkalomhoz talál megfelelő ízléses helyszínt!

barocksaal_mobil.jpg

"Barokkterem" - 180 fő befogadására alkalmas. Forrás

A Mönchsberg tövében álló épület részben a sziklafalba van beépítve, közvetlenül a katedrális és a fesztiválcsarnok között. A tizenegy, 620 férőhelyes történelmi szobát – köztük a híres barokk termet és a történelmi Haydn-szobát – gondosan felújították. A kültéri részleg 300 vendéget tud kényelmesen befogadni hangulatos légkörben, beleértve a belső udvart és a társalgót, valamint a sziklába vájt árkádot is. A kolostor falán belüli történelmi boltíves kamrák egyedi és egyéni karaktereket fejeznek ki. A St. Peter Stiftskulinarium egy sikeres történelmi kompozíciót mutat be korunk szelleme mellett. Egy kompozíciót, amely egyszerre a szemnek és a szájnak is öröm.

st-peter-petrusstube-slider-klein-1536x1156.jpg

"Péter terem" - 80 fő befogadására alkalmas - Forrás

Az étteremben hagyományos osztrák ételek a mediterrán ízekkel és különlegesebbnél különlegesebb borokkal párosulnak. 

Forrás

 facebook-logo-966bbfbc34-seeklogo_com.pngSzakmai hírekért, újdonságokért, programajánlókért, üzletfejlesztéssel, német & osztrák
piacralépéssel kapcsolatos hírekért 
kövessen minket a Facebookon is!

Üzletfejlesztés és piacralépés német nyelvterületen címmel rendszeresen tartunk B2B Workshopokat. A soron következő márciusi rendezvényről az alábbi képre kattintva találnak bővebb információt!

uzletfejlesztes_2.jpg