Mennyi ételt vásárolnak az osztrákok karácsonyra?

Az osztrákok szeretik a karácsonyt és az ezzel kapcsolatos beszerzéseket – olyannyira, hogy hajlamosak többet vásárolni, mint amennyire szükségük van.

depositphotos_32670273-stock-photo-christmas-table-setting-before-dinner.jpg

A fotó illusztráció. Forrás

Az osztrákok által karácsonykor értékelt dolgok közül a szeretteikkel töltött idő a legfontosabb (59%). Azért, hogy a legtöbbet hozhassák ki ebből az időből, 83 százalékuk maga készíti el a karácsonyi vacsorát – hogy otthon szórakoztassa a vendégeket.

Érdekli mennyit költenek az osztrákok és a németet karácsonyra? Múlt heti erről szóló bejegyzéseinket itt és itt találja.

Egy átlagos osztrák háztartás öt-nyolc vendéget hív meg karácsonyi vacsorára, magukat nem számítva, amelyet általában december 24-én ünnepelnek.

A Too Good to Go élelmiszer-pazarlás elleni alkalmazás friss felmérése szerint a legtöbb osztrák háztartás több élelmiszert vásárol, mint amennyire végül szüksége lesz – a biztonság kedvéért. Ennek köze lehet az élelmiszerboltok bezárásához is, amelyek napokig tarthatnak az ünnepek alatt.

A fiatalabb háztartások nagyobb valószínűséggel vásárolnak túl, mint az idősebbek – mivel talán a tapasztalat segít az embereknek pontosabb becsléseket készíteni.

Ennek ellenére a megkérdezett osztrák háztartások 80 százaléka azt mondja, hogy karácsony után van maradéka, egyharmaduk pedig azt mondja, hogy lényegesen több jut, mint amennyire szüksége van. Csak körülbelül 12 százalékuknak sikerül megennie az összes ételt, amit karácsonykor készítenek, mielőtt megromlik, és végül ki kell dobniuk néhány dolgot.

Ausztriában az emberek leginkább az édességeket és a süteményeket dobják ki, majd a húsokat, süteményeket és köreteket.

 

A cikk forrása

 facebook-logo-966bbfbc34-seeklogo_com.pngSzakmai hírekért, újdonságokért, programajánlókért, üzletfejlesztéssel, német & osztrák piacralépéssel kapcsolatos hírekért kövessen minket a Facebookon is!